כשקניתי את תפוחי האדמה הסגולים לא ידעתי מה אעשה איתם חוץ מלצלם אותם. אז אחרי התלבטויות רבות הלכתי על ניוקי. גרסה אחת עם חמאה, פרמז'ן, אגוז מוסקט ופלפל שחור גרוס והשניה עם פסטו. יצא מעדן.
חומרים:
500 גרם תפוחי אדמה סגולים
2 כפות שמנת מתוקה
2 חלמונים
3 כפות קמח ועוד קצת לקימוח משטח העבודה
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר מים עם מלח עד שהם מתרככים (אפשר גם לאפות בתנור).
שופכים את מי הבישול ומייבשים את תפוחי האדמה מכל הנוזלים שנותרו בסיר.
מניחים בצד ל 10 דקות שיתקררו מעט ומקלפים את תפוחי האדמה באצבעות. אין צורך בקולפן, הקליפה נפרדת בקלות.
מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מזלג, המרקם די פירורי ולכן מוסיפים את השמנת המתוקה.מוסיפים גם את המלח הפלפל ואגוז המוסקט. מתקבלת עיסה די יציבה.
מוסיפים את החלמונים וממשיכים למעוך ולערבב, ואז מוסיפים גם את הקמח. ממשיכים לערבב לעיסת בצק אחידה ורכה.
מקמחים את משטח העבודה ומרתיחים מים בסיר.
מגלגלים את הבצק לגלילים ארוכים וחותכים כל 2 ס"מ עם סכין.
את הניוקי מכניסים בעדינות למים הרותחים רתיחה עדינה (לא מבעבעים) ומוציאים אותם בעזרת מסננת או מזלג כשהם צפים למעלה.
When I bought
those purple potatoes I really didn't know what to do with them besides
photographing them. After some doubts I decided to make gnocchi: One
version with butter, Parmigiano cheese, nutmeg and the other with pesto. It
came out delicious.
Ingredients:
Purple potatoes
500 GR
Sweet cream 2
tablespoons
Egg yolks 2
Flour 3
tablespoons and a bit more
Preparation:
Cook the
unpeeled potatoes in water with a bit of salt until they become soft (you can
also bake them in the oven). Pour the water and let the potatoes dry in the
sauce pan. Let them cool down for about 10 minutes and peel them gently with
your fingers. Mash the potatoes with a
fork and add sweet cream for smoother texture. Add salt, pepper and nutmeg. It
should become quite solid by now.
Add the egg
yolks and continue mixing and mashing. Then add the flour. Create a smooth and
soft dough.
Flour you
surface and boil water in a large saucepan.
Form long rolls
and cut every 2 cm with a knife.
Place the
gnocchi gently into the slightly boiling water. They will float when ready, and
then just take them out with a small strainer.