ואם זה לא מספיק, אז גם רוטב פירות יער. את העוגה אפיתי בפעם הראשונה בפסח והיא קצרה מחמאות רבות. אז השתמשתי בעוגיות קוקוס לתחתית העוגה והפעם בעוגיות פשוטות שערבבתי עם אגוזים מקורמלים. לוקח שלושה ימים להכין את העוגה ושלוש דקות לחסל אותה. אבל זה שווה את זה. רוטב פירות היער ממש לא הכרחי, ואפשר לוותר עליו.
תבנית 24' עם נייר אפייה בתחתית
תחתית:
100 גרם פירורי עוגיות
100 גרם ברס (אפשר גם רק 200 גרם עוגיות)
80 גרם חמאה מומסת
מלית גבינה:
125 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
500 גרם גבינה 9%
250 גרם גבינת מסקרפונה
מקל וניל או 3 כפיות תמצית וניל
50 גרם סוכר
6 ביצים
ציפוי:
250 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
125 מ"ל שמנת מתוקה
הכנה:
מחממים תנור ל150 מעלות, עם תבנית תנור מלאה במים.
מערבבים את חומרי התחתית לעיסה, ומהדקים לתחתית התבנית. מכניסים למקפיא עד לשימוש.
מרתיחים שמנת ויוצקים על השוקולד. אחרי כמה דקות, מערבבים עד לנוזל חלק ללא גושים.
מערבבים את הגבינות, עם הוניל, הסוכר והביצים. מוסיפים את תערובת השוקולד כשהוא עדין חמים ומערבבים לתערובת חלקה.
שופכים את התערובת על התחתית הקפואה. אופים שעה. מורידים את החום ל 100 מעלות ואופים עו חצי שעה.
מניחים להתקרר ומעבירים למקרר ללילה.
למחרת, מכינים את הציפוי, מרתיחים שמנת, יוצקים על השוקולד. אחרי כמה דקות מערבבים לעיסה חלקה ללא גושים. שופכים את הציפוי על העוגה בעדינות. ומעבירים למקרר לעוד לילה.
רוטב פירות יער: מחממים בסיר רבע כוס מים, רבע כוס סוכר וכוס פירות יער (קפואים או טריים). אחרי שהסוכר נמס, אפשר למעוך קצת את הפירות למרקם גושי, או לרסק בבלנדר למרקם יותר נוזלי.
And if that is not enough,
I added berry sauce to it. The first time I baked this cake was in Pass Over
and it received many compliments. Then I used coconut cookies for the bottom of
the cake and this time I used simple cookies that I mixed with caramelized
nuts. It takes three days to prepare this cake and three minutes to eat it. But
it's worth it. You can easily give up the berry sauce.
A 24' baking dish with
baking paper inside
The base:
Crumbled cookies 100 GR
Caramelized hazel nuts 100
GR (you can pass this and add another 100 GR of cookies)
Melted butter 80 GR
The cheese filling:
Crushed white chocolate 300GR
9% white cheese 500 GR
Mascarpone 250 GR
One vanilla stick or 3 teaspoons
of vanilla extract
Sugar 50 GR
Eggs 6
The coating:
Crushed white chocolate 250
GR
Sweet cream 125 ml
Preparation:
Heat an oven to 150 Celsius
with a flat baking dish full of water inside.
Mix all base ingredients and
flatten on the bottom of the 24' baking dish. Put in freezer when ready.
Boil the sweet cream and
put the chocolate in the sauce pan. Mix until you get a smooth texture.
Mix all cheeses with the
vanilla, sugar and eggs. Add the chocolate with the cream while it's still worm
and mix until you get a smooth texture. Pour the mixture on top of the frozen
base. Bake for one hour. Decrease the heat to 100 Celsius and bake for another
half an hour. Now let it cool down and place in the fridge over night.
The following day is
dedicated to making the coating. Boil the cream and add the chocolate. Mix
until you get a smooth texture. Gently pour the coating on the cake and put in
the fridge over night.
Heat a quarter of a glass
of water, same amount of sugar and a whole glass of berries (frozen or fresh).
After the sugar melts, squash the berries for a lumpy texture or crush in food
processor for a smoother texture.
יפה.
השבמחקאהבתי במיוחד את התמונה הראשונה. מעוררת יצרים.
עוגת גבינה זה תענוג.... כשהיא שחיתותית, התענוג הוא כפול...
השבמחקתודה לשניכם, עוגות גבינה אכן מקבלות מקום של כבוד בהיררכיית המתוקים :)
השבמחקהתמונה האדומה יפיפייה בעייני
השבמחקתודה :)
השבמחק