יום חמישי, 8 ביולי 2010

עוגת גבינה ושוקולד לבן - Cheesecake and White Chocolate


ואם זה לא מספיק, אז גם רוטב פירות יער. את העוגה אפיתי בפעם הראשונה בפסח והיא קצרה מחמאות רבות. אז השתמשתי בעוגיות קוקוס לתחתית העוגה והפעם בעוגיות פשוטות שערבבתי עם אגוזים מקורמלים. לוקח שלושה ימים להכין את העוגה ושלוש דקות לחסל אותה. אבל זה שווה את זה. רוטב פירות היער ממש לא הכרחי, ואפשר לוותר עליו.

תבנית 24' עם נייר אפייה בתחתית

תחתית:
100 גרם פירורי עוגיות
100 גרם ברס (אפשר גם רק 200 גרם עוגיות)
80 גרם חמאה מומסת

מלית גבינה:
125 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
500 גרם גבינה 9%
250 גרם גבינת מסקרפונה
מקל וניל או 3 כפיות תמצית וניל
50 גרם סוכר
6 ביצים

ציפוי:
250 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
125 מ"ל שמנת מתוקה

הכנה:
מחממים תנור ל150 מעלות, עם תבנית תנור מלאה במים.
מערבבים את חומרי התחתית לעיסה, ומהדקים לתחתית התבנית. מכניסים למקפיא עד לשימוש.
מרתיחים שמנת ויוצקים על השוקולד. אחרי כמה דקות, מערבבים עד לנוזל חלק ללא גושים.
מערבבים את הגבינות, עם הוניל, הסוכר והביצים. מוסיפים את תערובת השוקולד כשהוא עדין חמים ומערבבים לתערובת חלקה.
שופכים את התערובת על התחתית הקפואה. אופים שעה. מורידים את החום ל 100 מעלות ואופים עו חצי שעה.
מניחים להתקרר ומעבירים למקרר ללילה.
למחרת, מכינים את הציפוי, מרתיחים שמנת, יוצקים על השוקולד. אחרי כמה דקות מערבבים לעיסה חלקה ללא גושים. שופכים את הציפוי על העוגה בעדינות. ומעבירים למקרר לעוד לילה.

רוטב פירות יער: מחממים בסיר רבע כוס מים, רבע כוס סוכר וכוס פירות יער (קפואים או טריים). אחרי שהסוכר נמס, אפשר למעוך קצת את הפירות למרקם גושי, או לרסק בבלנדר למרקם יותר נוזלי.













And if that is not enough, I added berry sauce to it. The first time I baked this cake was in Pass Over and it received many compliments. Then I used coconut cookies for the bottom of the cake and this time I used simple cookies that I mixed with caramelized nuts. It takes three days to prepare this cake and three minutes to eat it. But it's worth it. You can easily give up the berry sauce.

A 24' baking dish with baking paper inside

The base:

Crumbled cookies 100 GR
Caramelized hazel nuts 100 GR (you can pass this and add another 100 GR of cookies)
Melted butter 80 GR

The cheese filling:

Crushed white chocolate 300GR
9% white cheese 500 GR
Mascarpone 250 GR
One vanilla stick or 3 teaspoons of vanilla extract
Sugar 50 GR
Eggs 6


The coating:

Crushed white chocolate 250 GR
Sweet cream 125 ml
Preparation:

Heat an oven to 150 Celsius with a flat baking dish full of water inside.

Mix all base ingredients and flatten on the bottom of the 24' baking dish. Put in freezer when ready.
Boil the sweet cream and put the chocolate in the sauce pan. Mix until you get a smooth texture.
Mix all cheeses with the vanilla, sugar and eggs. Add the chocolate with the cream while it's still worm and mix until you get a smooth texture. Pour the mixture on top of the frozen base. Bake for one hour. Decrease the heat to 100 Celsius and bake for another half an hour. Now let it cool down and place in the fridge over night.
The following day is dedicated to making the coating. Boil the cream and add the chocolate. Mix until you get a smooth texture. Gently pour the coating on the cake and put in the fridge over night.

Berry sauce:
Heat a quarter of a glass of water, same amount of sugar and a whole glass of berries (frozen or fresh). After the sugar melts, squash the berries for a lumpy texture or crush in food processor for a smoother texture.

5 תגובות:

  1. יפה.
    אהבתי במיוחד את התמונה הראשונה. מעוררת יצרים.

    השבמחק
  2. עוגת גבינה זה תענוג.... כשהיא שחיתותית, התענוג הוא כפול...

    השבמחק
  3. תודה לשניכם, עוגות גבינה אכן מקבלות מקום של כבוד בהיררכיית המתוקים :)

    השבמחק
  4. התמונה האדומה יפיפייה בעייני

    השבמחק

כל תגובה תתקבל בברכה:)