יום ראשון, 4 ביולי 2010

וריאציה על סלט אומללות


לסלט הזה יש אינספור גרסאות, עם או בלי שמנת חמוצה, חומץ או לימון ועוד דקויות הרות גורל שכאלה. הסלט נכנס אצלי לקטגוריית המאכלים שרק אני מתענגת עליהם בעוד שאר הסובבים מרימים גבה. עכשיו כשגיליתי את מוצאו ואת הסיפור שמאחוריו, אני גם מבינה למה אני כל כך קשורה אליו.
בדרך כלל אני קונה אותו מוכן במעדניה, הפעם ניסיתי לאלתר לבד. מלפפונים פרוסים דק דק, מלח, סוכר, חומץ ושמיר.

סלט Miseria 
















9 תגובות:

  1. כבר כתבתי לך, צילומים מאוד יפים ומיוחדים, ממש ממש מרגישים את הטעם דרך הצילומים.

    מגי

    השבמחק
  2. איזה כיף :) תודה מגי!

    השבמחק
  3. אני בטוח שהסלט הזה נולד ביום קיץ מהביל כמו היום. התקריב בתמונה הראשונה מימין מגרה לי את המיצים.

    השבמחק
  4. יותר נכון יום קיץ מהביל כמו אתמול :)
    תודה על הפרגון, זו בדיוק המטרה.
    שמחה לראותך פה.

    השבמחק
  5. אכן צילומייך יפים.
    בסיפור על מקור הסלט את מתכוונת ל"לחם העוני של הכמרים" או יש סיפור נוסף? אשמח להכירו.

    השבמחק
  6. הי ליאת,
    "לחם העוני" ? לא מכירה את הסיפור הזה, אשמח אם תשתפי.

    הסיפור שקראתי על מקור הסלט הוא כזה: (מעתיקה לך מYNET)

    זהו סלט פשוט עם סיפור מעניין. השמועה אומרת שמקורו במאה ה-16, בתקופת המלכה בונה. המלכה, ממוצא איטלקי, התגעגעה הביתה וציוותה להכין לה את הסלט. היא צרכה אותו בכמויות עצומות רק כדי להפיג מעט את אומללותה, ומכאן שמו Miseria.

    ותדה על המחמאה!

    השבמחק
  7. קשה לי להאמין שסלט מלפפונים פותר אנשים מאומללות. סטייק ויין - כן ! וכאן באה הגרסה שאני מכירה, שהנזירים (קודם כתבתי "כמרים" - נו נו נו לי....) שהיו מצווים על צניעות עד כדי סיגוף, כמובן שלא אכלו בשר.... ומה שגידלו בגינות שלהם - את זה אכלו, למשל, מלפפונים ושמיר.
    את סיפור שמעתי מחמותי כשהייתי כלה צעירה, לפני למעלה מ-40 שנה. מיזרי זה לאו דווא אומללות אלא דלות.

    השבמחק
  8. אני חובבת גדולה של סטייקים ויין, אבל הסלט הזה הוא ה guilty pleasure שלי ומעלה על פני חיוך כל פעם מחדש. הסיפור שלך לא פחות הגיוני ואני מאמצת את שתי הוורסיות בשמחה. והאמת, כל סיפור על "מזון עניים" יתאים פה.
    תודה שאת כאן! 

    השבמחק

כל תגובה תתקבל בברכה:)