יום רביעי, 30 ביוני 2010

פסטה אנשובי וזיתי קלמטה


באזור הבית שלי יש מעדניות רבות שמחזיקות כל מיני מטעמים מיובאים וגם תוצרת בית. המעדניה הקבועה שאני קונה בה היא "אבנר את רמי" שמצטיינים בשלל הממולאים, סלטים, בשרים וכבושים שהם רוקחים לבד בחדר האחורי של החנות. הפעם אדם חזר הביתה עם אנשובי, זיתי קלמטה וגבינת פיקורינו.
מאחר ופסטה זו מנה קבועה בתפריט השבועי שלנו כל שקית ההפתעות מהמעדניה נכנסה לסיר הרוטב שכלל גם  חמש עגבניות טריות מרוסקות, בצל סגול קצוץ דק, הרבה שום ורכיב סודי אחד. בסוף גם נוספו עלי בזיליקום ואורגנו שנקטפו בעציצי המרפסת ממש לפני שהרוטב היה מוכן. 









3 תגובות:

  1. לאור הפניות לגבי זהותו של הרכיב הסודי:
    אבקת מרק ירקות אורגנית. שבאה כתחליף לציר מרק ירקות, או ציר מרק עוף(בעצם ירקות מיובשים טחונים לאבקה. ללא חומר משמר וללא משפרי טעם למיניהם). מומלץ להצטייד בביקור הבא בבית הטבע :)

    השבמחק
  2. תמונות מעוררות תיאבון (:

    אגב, חלופה שונה ומעניינת לאבקת המרק ברוטב - כמון. יש לו טעם מאוד חזק ולא שגרתי, אז הוא לא מתאים לכל טעם. בעיניי הוא נהדר, ובמיוחד אם יש ברוטב גם בשר טחון. שווה לנסות.

    השבמחק
  3. תודה יעל, נלקח בחשבון, בקניית התבלינים הבאה שלי ארכוש גם כמון לניסיון. מבטיחה לדווח :)

    השבמחק

כל תגובה תתקבל בברכה:)