יום ראשון, 6 ביוני 2010

ארוחת צהריים ומתנה


היום בתפריט: קיש תרד, פטריות ופטה, סלט ירוק ברוטב ויניגרט וקערת דובדבנים ומישמשים לקינוח.


מילוי לקיש:

חופן יפה של עלי תרד טריים, שטופים וקצוצים גס

1 גזר מקולף וחתוך לקוביות קטנות

5 פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות

200 מ"ל שמנת מתוקה

1 חבילה של גבינה לבנה או קוטג'

200 גרם פטה מגוררת (אפשר גם סתם לפורר עם האצבעות)

2 ביצים

מעט אגוז מוסקט מגורר

כפית פלפל שחור גרוס

3 כפות קמח


הכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות.

מסדרים על גבי הקלתית האפויה את הגזר החתוך, הפטריות ולבסוף את התרד הקצוץ.

מערבבים בקערה: שמנת, גבינות, ביצים, פלפל, מוסקט. בסוף מוסיפים את הקמח.

המלית צריכה להיות די נוזלית.

יוצקים את תערובת המילוי על גבי הירקות שמסודרים בקלתית. מטלטלים קצת את התבנית לפיזור שווה.

אופים כ50 דקות, עד שמזהיב.

לא נורא אם הקיש עדיין קצת רוטט, יקח לו כ 15-25 דקות להתקרר ולהתייצב.


רוטב ויניגרט לסלט ירוק:

1.5 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

1 כפית חרדל

שן שום כתושה

קורט מלח (ים אטלנטי)

קורט פלפל שחור גרוס

0.5 כפית דבש


מערבבים את כל המרכיבים טוב טוב בתוך כוס, ושופכים על הסלט.


בתאבון!











את הקערה שזכתה לכינוי "קערת המדבר" קיבלתי במתנה מבת דודי נעמה והיא עשתה אותה בעצמה.


3 תגובות:

  1. קערת המדבר מיוחדת מאוד וגם הצילומים


    (אחרי 20 שנים)

    השבמחק
  2. אוהבת את הצילומים שלך, מאוד צבעוניים ומאוד נעימים לעין.
    אוהבת גם את תוכן הבלוג.

    בהצלחה רבה,

    מגי

    השבמחק
  3. תודה רבה על המחמאות!
    מוזמנת להישאר :)

    השבמחק

כל תגובה תתקבל בברכה:)