יום רביעי, 23 ביוני 2010

עוגת גזר

זו עוגה שאני מכינה כבר למעלה מעשור, אמא שלי מצאה אותה בין דפי עיתון כלשהו ושמרה את המתכון מודבק היטב לספר המתכונים שלה. העוגה הזו היא עוגת הבית שלנו, העוגה שאופים כשמתחשק משהו מתוק ואין כח לרדת למטה לקנות מצרכים, עוגת ברירת המחדל.  


חומרים: 

1.5 כוסות קמח
1 כוס סוכר (אני שמה חצי כוס סוכר לבן וחצי כוס סוכר חום)
קורט מלח
1.5 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות קנמון
3 ביצים
¾ כוס שמן (או חבילה של 200 גרם חמאה מומסת)
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס גזר מגורר (כ 4-5 גזרים)
1 כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד  קצוץ (הפעם שמתי חבילת שוקולד לבן וחבילת שוקולד מריר קצוצים)

הכנה:

משמנים ומקמחים תבנית (אפשר ריבוע, אינגליש קייק, עגולה וגם קוגלהוף, תלוי מה אוהבים). מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים ביצים ומערבבים.
מוסיפים את השמן (או החמאה) ותמצית הוניל. אחרי ערבוב נוסף מוסיפים גם את הגזר. בסוף מוסיפים את השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד מפוזר שווה בתוך התערובת.
מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת מראש, ואופים בין 50 דקות לשעה. תלוי בתבנית.
מצננים ואז אפשר לזרות אבקת סוכר מלמעלה.





















4 תגובות:

  1. וואו, את זו אני מתכוונת לנסות :)
    ומזל טוב על הבלוג

    השבמחק
  2. תודה יקירתי. בתאבון!

    השבמחק
  3. מה את יותר אוהבת לעשות, לבשל או לצלם? בעצם, אם את טובה בשניהם, מצאת אחלה שילוב.

    השבמחק
  4. נראה לי שבכל זאת אני אוהבת יותר לצלם. בישול אצלי זה תלוי מצברוח.
    תודה:)

    השבמחק

כל תגובה תתקבל בברכה:)