יום רביעי, 2 ביוני 2010

עוגת יומולדת

לקראת יום הולדתי, כרגיל החל סיעור מוחות לגבי הארוחה החגיגית שאמא מבשלת. אני לקחתי על עצמי את הקינוחים. מאחר וכל הארוחה היתה אמורה להיות בסימן: "קטן", דהיינו מנות קטנות (והרבה מהן) שמוגשות יחד למרכז השולחן, הלכתי על טארטלטים. את התבניות קניתי בגרובשטיין ועל הטיול הזה סיפרתי כבר בפוסט הקודם. את המתכון הסופי, אחרי שיטוטים רבים ברשת, מצאתי אצל מאיה מ"בצק אלים". היחוד של המתכון הזה הוא בכך שהוא לא נעשה בצורה הקלאסית של בצק פריך, עם כל שגעת הפירורים והחמאה הקרה (וכן, עדין אין לי מיקסר) אלא בדיוק הפוך- זה בצק חם שמעבדים אותו בסיר על הגז, אדיר!

את המילויים הרכבתי מכל מיני מתכונים שמצאתי בספרים וברשת, פלוס כמה הימורים ואילתורים. מילוי גבינה עם פירות, ושוקולד עם... שוקולד!










18 תגובות:

  1. אויש, זה פשוט יפיפה! וואו!

    השבמחק
  2. כשזה בא ממך, זו בכלל מחמאה:) תודה!

    השבמחק
  3. מתכונים אולי????

    השבמחק
  4. נראה נפלא, הייתי מנסה את הבצק וגם את כל השאר, אבל אין פה אף מתכון.
    למה? לא חבל שלא נוכל להנות???

    השבמחק
  5. לבצק נתתי לינק לבלוג המדהים של מאיה מ"בצק אלים"

    ולמילויים:
    מילוי הגנאש הוא גנאש פשוט-
    חומרים:
    150 גרם שוקולד מריר- קצוץ
    150 גרם שוקולד לבן- קצוץ
    200 מ"ל שמנת מתוקה

    הכנה:
    שמים את השוקולד הקצוץ- כל סוג בקערית נפרדת.
    בסיר קטן אני מרתיחה 200 מ"ל שמנת מתוקה (לא להתפתות לשים את כל ה 250 שיש במיכל- לגנאש יהיה קשה להתייצב אחרי קירור- אם מתעקשים- פשוט להגדיל את כמות השוקולד)
    שופכים חצי מכמות השמנת הרותחת לקערית אחת- מעל השוקולד, ואת החצי השני בקערית השניה.
    אחרי דקה- מערבים לנוזל חלק ומבריק.
    הרכבה:
    בעזרת כף העברתי מהתערובות אל הטארטלטים. משחקים בין הצבעים= בעזרת קיסם. פשוט צריך לנסות.
    מצננים, ומעברים לקירור במקרר. לעומת מילוי הגבינה, טארטלטים במילוי שוקולד יכולים להשמר כמה ימים במקרר.

    מילוי גבינה:
    250 מ"ל שמנת מתוקה
    250 גרם גבינה (30%- 9%, זה לא באמת משנה. אני עשיתי ערבוב מכל מיני קופסאות שהיו במקרר, אפשר גם גבינות קרש כמו "טוב טעם" ואז להוסיף עוד קצת סוכר)
    5 כפות סוכר
    תמצית וניל
    פירות לקישוט, ואפשר גם נפאז' להברקה ושמירה ליום שאחרי

    ((הכמויות בהחלט ניתנות לאלתור- אפשר גם לוותר לחלוטין על הקצפת ורק למלא בגבינה ממותקת עם וניל.))
    הכנה:
    מקציפים שמנת עם סוכר לקצפת יציבה
    מקפלים פנימה את הגבינה/ות, מוסיפים לתערובת את תמצית הוניל.
    -- ממלאים את הטארטלטים בעזרת כף, מסדרים פירות מלמעלה, מברישים בנפאז'.
    בגרסה הזו אפשר לשמור בקירור לא יותר מיום, אחרת הבצק נהיה רטוב מהמילוי ונשבר.

    המון תודה על המחמאות

    השבמחק
  6. שלום יקירתי,
    הרשי לי לברכך על הבלוג המקסים .
    הצילומים שלך מרהיבים, העבודה נהדרת, המתכונים מעולים ואין לי בכלל ספק שאוטוטו הוא יהיה בלוג מלא דברים טובים ויפים, אז : ברוכס והצלוחס.
    הטארטלטים שלך נהדרים. אהבתי את רעיונות המליות והציפויים, כל הכבוד!!!
    את עובדת נהדר.

    ברשותך, אני הולכת לשוטט עוד קצת בבלוג.
    חיבוק גדול ממני.

    אגב, את מוזמנת להעלות את המתכונים עם קישור לכאן אצלנו בפורום. בטוחני שכולם יהנו מיציר כפיך.
    ולכבוד הוא לי להיות הראשונה שנרשמה לעדכונים.
    אשמח אם תוסיפי את אופציית ההרשמה במייל , כי אני לא ממש משתמשת ב- rss, אבל עד אז- שלחי לי עדכונים אפילו במסר בתפוז ואכנס .
    אז שוב-שיהיה בהצלחה !!
    אריאלה.

    השבמחק
  7. וואו!!! זה פשוט מדהים!
    הקישוט יפה וגם הרעיון ממש פשוט...
    התמונות יפהפיות!

    השבמחק
  8. בירכותי לבלוג ה"מקסים",ואני חייבת לומר לך...התמונות מטריפות.....אין מילים,המשיכי להראות וללמד אותנו,אהבתי.דרך אגב אני לא מצליחה להירשם לבלוג,אשמח אם תוסיפי אותי לקבלת עידכונים,למייל:ayala1963@walla.com

    השבמחק
  9. WOWOW
    כמה שזה נראה טוב!!! וטעים!!! ומדהים!!!
    פוסט משגע, תמונות ממש יפות של הטארטלטים...

    הגעתי לבלוג שלך מפורום אמנות הצילום ויש לך אחלה בלוג! נהנתי!

    השבמחק
  10. טוב! היומולדת שלי בספטמבר!!!!!
    בחיים לא חשבתי שתמונה תעשה אותי כל כך רעבה!
    את מהממת!

    השבמחק
  11. היי ילדה

    נעמת לי מאד אתמול. מקווה שנהנית.
    בא לי לאכול מהקופסא פה, אז נא לא לגרות אותי יותר מידי

    יום טוף
    אלינוער

    השבמחק
  12. אני מנסה כבר פעם שניה להגיב. לא רוצה לקבל אותי.

    נעמת לי אתמול מאד

    אלינוער

    השבמחק
  13. טארטלטים יפהפיים! חיפשתי את הבצק ב"בצק אלים" הלכתי לאיבוד שם... פשוט לא מצאתי. אשמח ואודה מאד אם תוכלי להביא לפה את המתכון לבצק. תודה רבה :-)

    השבמחק

כל תגובה תתקבל בברכה:)